Ние отговаряме на нуждите на Украйна, така както тя ги заявява в

...
Ние отговаряме на нуждите на Украйна, така както тя ги заявява в
Коментари Харесай

Лорер допусна, че ако Украйна поиска оръжия, то НС ще приеме ново решение |

" Ние отговаряме на потребностите на Украйна, по този начин както тя ги заявява в момента. Ако някой ден те заявят пред нас разнообразни потребности, ние още веднъж ще ги представим пред българския законодател. "

Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер за проекторешението за ремонт на украинска военна техника, дефинирано като " военно-техническа помощ ".

Той съобщи, че съжалява, че Българска социалистическа партия не подкрепи предложенията за военна помощ:

" Да заемаш позиция срещу изпращане на оръжие, когато седиш в мирна София е едно, само че когато видиш същинското човешко страдалчество, когато в действителност усетиш войната и почувстваш тъгата, считам, че те (БСП) щяха да имат една друга позиция ", добави той. 

Лорер съобщи, упрекна в еснафщина и неотговорност Има Такъв Народ, които през днешния ден желаеха да вкарват повече свои представители в бюджетната и правната комисия, както и да преглеждат Плана за въвеждане на еврото.

На въпрос дали компанията " МЕТ " би трябвало да продължава да бъде медиатор за доставката на газ, той съобщи:

" Важно е самата страна да купува по транспарантен метод и процедура. Цената е главен фактор и когато медиатори могат да дават по-добре цена, несъмнено, че ще бъдат употребявани. "

Той разяснява още, че цената на втечнения газ, който замества съветския, ще е близка до сегашната. 

" Българската консумация на газ е относително дребна в европейски мащаб и аз съм убеден, че ние ще успеем да осигурим нужните количества на доста сходна цена на тази, която плащахме до момента. Мантрата, че газът от " Газпром " е по-евтин не е действителна и не е вярна в наши дни. Всички контракти за газ и за други активи, които държавното управление договаря, ще бъдат забележими за обществеността. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР